W przypadku problemów telefonicznych prosimy dzwonić : 506 033 135
Menu w dniach 12.1.2025 – 19.1.2025
Niedziela (12.01)
Zupa wiejska z ziemniakami 400ml, kotlet mielony 100g, chleb 130g
Bitka ze schabu w sosie pieczeniowym 100/150g,sałatka z ogórków kiszonych z marchewką 150g,chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Pasztecik drobiowy 1szt., wędlina 70g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata ¬ 200ml
Poniedziałek (13.01)
Zupa paprykowa z ziemniakami 400ml, kiełbasa śląska na ciepło 120g, chleb 130g
Kotlet schabowy panierowany smażony 100g, kapusta kiszona gotowana 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Wędlina 60g, ser żółty 50g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
Wtorek (14.01)
Zupa cebulowa z ziemniakami lub ogórkowa z ryżem 400ml, burger wieprzowo-wołowy z sałatką i ketchupem 1szt.
Filet z kurczaka w sosie węgierskim 100/150g, sałatka z kapusty białej 150g, ryż 200g lub chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Sałatka meksykańska 100g, wędlina 70g, dodatek warzywny 30g, masło20g, bułki 2szt., herbata 200ml
OBIAD: Zraziki wieprzowe w sosie mięsnym 100/150g, placki ziemniaczane 200g, surówka z kapusty kiszonej 150g
Środa (15.01)
Zupa fasolowa z makaronem 400ml, galareta drobiowo-wieprzowa 250g, chleb 130g
Kotlet drobiowy w panierce sezamowej 100g, marchewka gotowana z groszkiem 150g, chleb130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Jajko gotowane 1½ szt., sos tatarski 50g, wędlina 70g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
OBIAD: Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i białym serem w sosie śmietanowym 120/150g, surówka z marchewki z porem 150g, ziemniaki 200g
Czwartek (16.01)
Bigos domowy 300g, kotlet mielony 100g, chleb 130g
Schab pieczony w sosie własnym 100/150g, sałatka z buraków z papryką 150g, chleb130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Pasta twarogowo-rybna 100g, ser żółty 70g, dodatek warzywny 30g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
OBIAD: Pikantne stripsy z kurczaka 120g, sałatka wielowarzywna 150g, ziemniaki 200g
DANIE EXTRA NA ZAMÓWIENIE MOŻNA SKŁADAĆ DO ŚRODY DO GODZ 10;00;
Filet z indyka pieczony w sosie rumianym 100/ 150g, warzywa gotowane na parze 150g,ziemniaki opiekane 200g
Piątek (17.01)
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml, pierogi z kapustą i pieczarkami 300g, chleb 80g
Ryba panierowana smażona Dorsz 120g, sałatka z kapusty czerwonej lub kapusta gotowana 150g , chleb130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Ser biały w plasterkach 50g, wędlina70g, masło 20g, dodatek warzywny 50g, bułki 2szt., herbata 200ml
OBIAD: Eskalop z fileta drobiowego 100g, fasolka szparagowa z omastą z bułki tartej 150g, ziemniaki 200g
Sobota (18.01)
Zupa żurek z ziemniakami 400ml, kartacze z omastą z boczku i cebuli 3szt., chleb 80g
Roladka wieprzowa faszerowana pieczarkami w sosie pieczarkowym 120/150g, surówka z marchewki z brzoskwiniami 150g, kasza gryczana 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Serek Almette 1szt., wędlina 70g, masło 20g, dodatek warzywny 50g, bułki 2szt., herbata 200ml
Niedziela (19.01)
Zupa kwaśnica z ziemniakami 400ml, żeberko pieczone z cebulą 150g, chleb 130g
Gulasz wieprzowy w sosie z pieczarkami 100/150g, ogórek kiszony 100g, makaron 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Wędlina 110g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata ¬ 200ml