W przypadku awarii stacjonarnej linii telefonicznej prosimy zamawiać posiłki dzwoniąc pod numer : 506 033 135
Menu w dniach 20.10.2024 – 27.10.2024
Niedziela (20.10)
- Zupa grochowa z ziemniakami 400ml, boczek gotowany w plasterkach 120g , chleb 130g
- Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100g, marchewka gotowana z groszkiem 150g , chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Serek Almette 1szt. ,wędlina 70g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt. , herbata 200ml
Poniedziałek (21.10)
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 400ml, parówki 3szt. ,chleb 130g
- Gulasz wieprzowy w sosie własnym 100/150g, sałatka z kapusty białej z marchewką 150g , kasza gryczana 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Serek wiejski granulowany 1szt., wędlina 60g, dodatek warzywny 50g , masło 20g,bułki 2szt.,herbata 200ml
Wtorek (22.10)
- Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml, kartacze z mięsem z omastą z cebuli i boczku 3szt., chleb 80g
- Bigos domowy 300g, kotlet mielony 100g, chleb130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Sałatka z selera konserwowego 100g, wędlina 70g , dodatek warzywny 30g , masło 20g , bułki 2szt., herbata 200ml
- Naleśniki z serem 400g(pakowane 4szt.)
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński 400ml, knedle ze śliwkami 300g
Środa (23.10)
- Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i serem panierowana smażona 120g, marchewka zasmażana z groszkiem 150g, chleb 130g
- Kiełbasa zwyczajna z rusztu z cebulą 200g, kapusta kiszona gotowana 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Pasztecik drobiowy 1szt., wędlina 70g,dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
- Pierogi z kapustą i mięsem 400g (pakowane)
OBIAD : Zupa wiejska z ziemniakami 400ml, chleb 80g, naleśniki ala buritos 2szt.
Czwartek (24.10)
- Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym 400ml , makaron z kurczakiem i warzywami 300g
- Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym 100/150g , sałatka z buraków z cebulą 150g , chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 100g , wędlina 70g , dodatek warzywny 30g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
- Pierogi z serem 400g (pakowane)
- OBIAD ; Kotlet schabowy 100g, warzywa gotowane na parze 150g ,ziemniaki 200g
Piątek (25.10)
- Ryba panierowana smażona Dorsz 120g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną pietruszką, lub sos grecki 150g, chleb130g
- Bitka ze schabu w sosie pieczeniowym 100/150g, sałatka z ogórków kiszonych z kukurydzą i marchewką 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Sałatka śledziowa 100g, ser żółty 70g, masło 20g, dodatek warzywny 30g, bułki 2szt.,herbata 200ml
- OBIAD; Ryba soute 120g, sos ziołowy 150g, sałatka z kapusty czerwonej z ogórkiem kiszonym 150g, ziemniaki200g
Sobota (26.10)
- Zupa pomidorowa z makaronem 400ml, udko z kurczaka pieczone 1szt., chleb 130g
- Frykadelki wieprzowe w sosie staropolskim 100/150g , surówka z marchewki z selerem 150g, kopytka 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Serek biały w plasterkach 70g, wędlina 50g , masło 20g, dodatek warzywny 50g, bułki 2szt.,herbata 200ml
Niedziela (27.10)
- Zupa grochowa z ziemniakami 400ml, kotlet drobiowy 100g , chleb 130g
- Zraz ze schabu faszerowany jarzyną w sosie 120/150g, fasolka szparagowa gotowana 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Wędlina mieszana 110g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt. , herbata 200ml