Menu w dniach 17.11 – 24.11.2024
Niedziela (17.11)
- Zupa fasolowa z makaronem 400ml, filet drobiowy panierowany smażony, chleb 130g
- Schab duszony z jarzyną 100/40g, kapusta kiszona gotowana 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Serek topiony w plasterkach 60g , wędlina 50g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt. , herbata 200ml
Poniedziałek (18.11)
- Zupa wiejska z ziemniakami 400ml, pyzy z mięsem i omastą z boczku i cebuli 300g.,chleb 80g
- Karczek pieczony w sosie własnym 100/150g, sałatka z kapusty białej z marchewką 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Wędlina 60g, ser żółty 50g, dodatek warzywny 50g , masło 20g, bułki 2szt.,herbata 200ml
Wtorek (19.11)
Zupa ogórkowa z ryżem lub żurek z ziemniakami 400ml, burger wieprzowo-wołowy z sałatką z kapusty pekińskiej i papryki 1szt.
Schab po florencku z porem i pieczarkami 100/40g , buraki zasmażane 150g , chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Pasztet pieczony z suszonymi pomidorami 70g., wędlina 50g ,dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
Pierogi ruskie 500g (pakowane)
OBIAD: Wieprzowina mielona faszerowana brokułami 120,g sałatka z warzyw mieszanych 150g, ziemniaki 200g
Środa (20.11)
- Bigos domowy 300g , kotlet mielony 100g, chleb 130g
- Potrawka z drobiu z warzywami 100/150g, sałatka kapusty czerwonej 150g, ryż curry 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
Sałatka jarzynowa 100g, wędlina 70g, dodatek warzywny 30g, masło 20g ,bułki 2szt., herbata 200ml
Pierogi z kapustą i mięsem 400g (pakowane)
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml, krokiety z kapustą i mięsem 250g
Czwartek (21.11)
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 400ml, kiełbasa śląska 120g, chleb 130g
- Roladka wieprzowa mielona faszerowana pieczarkami w sosie pieczarkowym 120/150g, surówka z marchewki z jabłkiem 150g, kasza bulgur 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Jajko gotowane 1 ½ szt., wędlina 70g, chrzan 20g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
- Pierogi z serem 400g (pakowane)
OBIAD: Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym 100/150g, sałatka z buraków 150g, ziemniaki 200g
Piątek (22.11)
- Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml, łazanki z kapustą i pieczarkami 300g, chleb 80g
- Kotlet drobiowy panierowany płatkami kukurydzianymi 100g, marchewka gotowana z groszkiem 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Sałatka śledziowa 100g, ser żółty 70g, dodatek warzywny 30g, masło 20g, bułki 2szt., herbata 200ml
OBIAD: Ryba soute 120g, sos grecki 150g, ziemniaki 200g
Sobota (23.11)
- Zupa grochowa z makaronem 400ml, boczek gotowany w plasterkach 120g., chleb 130g
- Gulasz wieprzowy w sosie własnym 100/150g, ogórek kiszony 100g, asza jęczmienna 200g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Serek Almette 1szt., wędlina 70g, masło 20g, dodatek warzywny 50g, bułki 2szt., herbata 200ml
Niedziela (24.11)
- Zupa paprykowa z ziemniakami 400ml, rumsztyk wieprzowo-wołowy z cebulą 100/20g, chleb 130g
- Zraz ze schabu faszerowany jarzyną w sosie rumianym 120/150g, surówka z kapusty kiszonej 150g, chleb 130g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
- Wędlina mieszana 110g, dodatek warzywny 50g, masło 20g, bułki 2szt. , herbata ¬ 200ml